Mindfulness leren in 10 weken

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

In de mindfulnesstraining leer je meer in het huidig moment te zijn, in plaats vooruit te lopen op wat er komen gaat of terug te kijken naar wat al geweest is. Je leert aardiger voor jezelf (en daarmee voor je omgeving) te worden. Je gaat ontdekken dat, dat  wat je als onaangenaam ervaart, niet direct weg moet of opgelost hoeft te worden. Je wordt je meer bewust van je automatische reacties. Het gevolg is dat je beter leert omgaat met de lastige kanten van het leven en meer gaat genieten van al het goeds dat er al is. De training  lost niet meteen al je problemen op, maar de kwaliteit van leven wordt er wel beter door.

Ik geef de officiële Mindfulness Based Stress Reduction, zoals die is ontwikkeld door Jon Kabat Zinn. De MBSR is uitgebreid onderzocht. De MBSR helpt mensen met stressklachten.  Ik sta ingeschreven bij de beroepsvereniging VMBN trainer categorie één.  Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van  de training.

Deelnemers zeggen:

“Ik heb meer innerlijke rust gekregen en ik heb mijn fysieke grenzen veel beter leren bewaken en geleerd om niet meteen te vechten tegen negatieve gedachten.”

“Ik ben me veel bewuster van het feit dat ik keuzes heb. En ik heb ‘tools” gekregen voor meer rust in mijn hoofd.”  

“Ik ben beter gaan slapen, ben meer ontspannen en meer gefocused.”

“Super dankbaar.”

Verdeeld over 10 weken zijn er 8 sessies van 2,5 uur en een stiltedag van 6 uur.
De deelnemers oefenen dagelijks thuis.

Aanbod
Waar: Utrecht
Wanneer: Bij voldoende inschrijvingen
Voor wie: Iedereen die geïnteresseerd is en bereid is te oefenen
Contact: Marion Weustink